Witam,
Wymieniłem swoje radio Concert na RNS-D DX. Wszystko działa bez problemu: podświetlanie, wyłączanie po kluczyku. Oczywiście mam problem z wyświetlaniem RDS na FIS. Posiadam zegary z analogowym zegarkiem. Czy ktoś ogarnięty mógłby mi z tym pomóc? Ponieważ przeczytałem już chyba wszystkie wątki i posty na ten temat ale nigdzie nie jest napisane wprost co potrzebuje i jak się do tego zabrać. Z góry serdecznie dziękuję.
Karol.
[A6 C5] Wymiana Concert na RNS-D DX
-
- Marka/model:: Audi A6
- Typ: C5
- Oznaczenie Silnika: ALG
- Rocznik: 1997
- Kontakt:
- bloku
- Moderator
- Marka/model:: Chwilowy brak
- Typ: 4F
- Oznaczenie Silnika: BMK
- Rocznik: 2005
- Kontakt:
Re: [A6 C5] Wymiana Concert na RNS-D DX
Jeśli chodzi o FIS to licznik cały musi być z pełnym FISem - niestety samego wyświetlacza nie zmienisz gdyż płyta cyfrowa jest całkiem inna. Jak już wyposażysz się w nowy licznik potrzebne jest przekodowanie licznika. Po tej operacji RNS-D samo wyłapie wyświetlacz i zostanei tylko kwestia ustawień czy ma wyświetlać czy nie. Jeśli nie czujesz się na siłach aby to zrobić polecam podjechać w Gdańsku na Jaśkową Dolinę - http://www.autoexpert24.pl/?id=kontakt
-
- Marka/model:: Audi A6
- Typ: C5
- Oznaczenie Silnika: ALG
- Rocznik: 1997
- Kontakt:
Bloku, mam pełny fis na zegarach. Radio Concert wyświetlało mi RDS na FIS. Chyba że chodzi o to że musze mieć zegary od polifta?
- bloku
- Moderator
- Marka/model:: Chwilowy brak
- Typ: 4F
- Oznaczenie Silnika: BMK
- Rocznik: 2005
- Kontakt:
Nie musi być. Skoro masz pełny FIS to zobacz czy nie masz wyłączone wyświetlacza - na manetce od wycieraczek masz od dołu przycisk. Jeśli nie to to zostają tylko ustawienia w RNS-D. Wiem, że Paweb miał podobnie w polifcie.